Tenk nytt - lev nytt!

Folk dro ut til ham fra Jerusalem og hele Judea og landet omkring Jordan. De bekjente syndene sine og ble døpt av ham i Jordanelven.»
- Matteus 3

Johannes døperen bodde i ødemarken. Der i nærkontakt med skaperverket møter Johannes Gud. Siden da har mange gjort som Johannes og søkt Gud i ødemarken. Sannsynligvis er det ikke ødemarken i seg selv, men det ødemarken gjør med oss som hjelper oss å koble med Gud. Når mas, forventninger, konstant informasjon, konstant påkobling og den digitale støyen som fylle både ører og øyne stilner, så faller hjertet til ro. Da blir vi oppmerksomme nok til å se Gud og stille nok til å høre fra.

I vår tid trenger vi ødemarken mer enn noen gang. Finne stedet der hjertet faller til ro og vi blir konsentrert nok til å be til ham og stille nok til å høre fra Ham.

Johannes forkynte omvendelse. Tenk nytt og lev nytt. Omvendelse gir frukt. Kutt bort det døde. Gi rom for livet. Bær frukt. Folket hørte på Johannes, bekjente sine synder og startet på nytt. Noen ganger har prioriteringene våre kommet sånn ut av balanse at det en total omvendelse er nødvendig. Men på det jevne er et liv i etterfølgelse av Jesus mer som en vedvarende omvendelsen. Dag etter dag fornye tankene og vende seg mot et livet som begynner å ligne på hans. Vi ser hva vi trenger å vende oss fra når vi granske sjelen. John Wesley utarbeidet slike sjelegranskende spørsmål som han oppmuntret de første metodistene til å bruke. Et av dem var: Insisterer jeg på å gjøre noe som gjør samvittigheten min urolig?

Å granske sin sjel med bare dette spørsmålet viser oss sannsynligvis flere områder hvor det trengs et kutt. Tenk nytt og lev nytt.

Vi kan også gjøre som folket i Jerusalem. Dra ut i ødemarken for å møte Gud, omvende oss fra vår synd og oppleve åndelig en fornyelse.

Forrige
Forrige

Et møte som forandrer alt

Neste
Neste

Slektstreet