Fomo?

En kommentar til Matteus 6

Når du ber skal du gå inn i rommet ditt og lukke døren og be til din Far som er i det skjulte. Og din Far som ser i det skjulte, skal lønne deg.

Det er naturlig å sette bønn og stillhet sammen. Når livet er hektisk blir bønn fort en smørbrødliste med behov som vi i ledige øyeblikk leverer Gud. Dette mangler et viktig element. Fordi bønn er ment å være kommunikasjon og kommunikasjon er en bro festet i brohoder på to sider. Smørbrødlisten med behov er den ene siden, men hva har Gud å si oss?

For å høre hva Gud sier trenger vi å lære hvordan Guds snakker. Jesus sier at vår Far er i det skjulte og ser i det skjulte. Han oppmuntrer til at vi har et rom som vi lukker døren til hvor vi kan møte Gud i det skjulte. Hva betyr det? I vår tid er mange pålogget en konstant strøm av informasjon, nyheter, underholdning, kontakter og eventer. Det har gitt oss begrep som FOMO, fear of missing out, og maybe attending, jeg kommer dersom ikke noe bedre dukker opp.

I hyperpåkoblingens tidsalder er det viktig å finne et rom hvor vi kan lukke døren for denne strømmen og lærer oss å fokusere på Gud. Når vi lærer oss å være stille, så kan vi også lære å høre Gud. Han taler når jeg er stille nok til å høre. Finn ditt rom i det skjulte, lukk døren, vær stille og lytt til hva Gud som er i det skjulte sier til deg.

Forrige
Forrige

En marg for livet

Neste
Neste

Et møte som forandrer alt