Å meditere på skriften

Richard Foster skriver:

«Vi mennesker synes å ha en uutslettelig tendens til å ønske at andre skal snakke til Gud på vår vegne. Vi er fornøyd med å få budskapet referert av andre.»

Vi kan virkelig høre Gud gjennom andre og dette er en viktig del av å høre fra Gud. Men vi trenger å høre Gud for oss selv. Lære opp ørene til å høre Gud. Øve opp synet til å se Gud. Vekke opp årvåkenheten som kjenner at Gud er nær. 

Bibelleseplanen denne måneden har et og to daglige vers. Ikke for at bibellesningen skal ta mindre tid. Men for å gå dypere. Øve opp våre øyne til å se og ører til å høre hva Gud sier gjennom disse tekstene. Les sakte. Stopp opp. Tenk. Les en gang til. Enda saktere. Tenke igjen. La det synke. Slå rot, Gli fra hodet til hjerte. Sakte skrus lyset på og du ser hva som står, volumet går opp og du hører hva Gud sier.  

Dietriech Bonhoeffer, den tyske presten som med stort mot satte seg opp mot nazistene under annen verdenskrig, skriver:

«På samme måte som du ikke analyserer ordene til en du elsker, men tar imot dem som de blir sagt deg, skal du ta imot Skriftens Ord og grunne på det i ditt hjerte, som Maria gjorde.»

Han anbefalte sine studenter å meditere på Skriften hver dag. Og for at det skulle slå skikkelig rot ville han at de skulle bli i det samme skriftstedet en hel uke. Vi holder oss til å bli i verset en dag. Les det. Lev deg inn i det. La det bli i deg gjennom dagen og slå rot. Da hører du Gud.

Forrige
Forrige

Påske, langfredag og lidelse

Neste
Neste

Åndelige erfaringer